Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Merak ettiklerinizden daha fazlasını öğrenebilirsiniz!

Araç Sigortası

Trafik Sigortası bir sorumluluk sigortasıdır ve kara yolunda seyreden araçların üçüncü şahıslara vereceği maddi ve bedeni zararları karşılar. Araç sahibi kişinin kendi aracına veya kendi kendisine vereceği zararları karşılamaz ve kasko sigortasının yerine geçmemektedir.
Kaza ve sonrasındaki onarımından kaynaklı aracın kaybettiği piyasa değeri trafik sigortasının konusudur. Eğer aracınıza kusurlu bir şekilde karşı taraf zarar vermişse onarım sonrası aracınızda oluşması muhtemel değer kaybının da hesaplanmasını karşı tarafın trafik sigortası şirketinden talep edebilirsiniz.
Kısa süreli olarak sağlanan trafik sigortaları yalnızca belirli kurallarda geçerlidir. Bu kurallar: geçici plakalar ve uluslararası yolcu taşımacılığı ile eşya taşımacılığı yapan yabancı plakalı araçlar için geçerli olur.

Evet, aracınızın kazaya karışması kasko primini etkilemektedir. Kaza sonucu sigorta şirketleri poliçe teminat ve limitlerine göre hasarsızlık indirimi ya da prim artırımı yapabilirsiniz.

Sağlık Sigortası

18-64 yaş aralığındaki kişilerin başvurularını kabul etmektedir. Kimi sigorta şirketleri herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayan ve düzenli bir şekilde poliçesini yenileyen kişilerden 70 yaş üzerinde faydalanmasına yardımcı olmaktadır.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK anlaşmalı özel hastanelerde devlet tarafından alınan ek ücretin ödenerek tedavi olmanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Oldukça fazla tercih edilmektedir.
• Lise düzeyinde eğitim 20 yaş altı gençler
• Yüksek öğrenim göre 25 yaş altı gençler
• 18 yaş altı çocuklar
1 - Diyetisyen giderleri
2- İntihar girişimi sebebiyle oluşan tedavi masrafları
3- Anlaşmalı olmayan kurumlarda gerçekleşen tedavi giderleri
4- Genetik hastalıklar
5- Omurga eğriliği ve obezite ile ilgili tedavi giderleri
6- Estetik giderleri
7- Sigorta poliçesinden önce var olan hastalıklar

Konut Sigortası

Hayır, değildir. Konut sigortası isteğe bağlı olarak gerçekleşen bir işlemdir. Fakat yeni bir ev alacakken kredi çekimi yaparsanız bazı bankalar konut sigortasını zorunlu tutabilmektedir.
Ev kiracıları ve ev sahibi konut sigortası yaptırabilmektedir.

Sigorta yaptıran kişinin poliçe bitim tarihine kadar herhangi bir hasar bildiriminde bulunmaması durumunda, sigorta şirketi tarafından yeni bir dönem poliçesi için hak kazandığı indirimdir. Bu dönem, sigorta şirketiniz tarafından haber verilmektedir.

Konut Sigortası, yapılmak istenen konutun şehir, ilçe, kaçıncı kat olduğu, konutun yapısı, metrekaresi ve poliçede yer alan teminata göre fiyat belirlemektedir.

Diğer Sigorta Hizmetleri

İşyeri Sigortası, işyeriniz veya işyerinizdeki her türlü makine veya cam eşya türevi varlıkların güvence altına alınması sağlayan bir sigorta türüdür.
•Yangın, yıldırım, infilak
•İzolasyon yetersizliğinden kaynaklanan •Dahili su hasarı
•Kara/hava/deniz taşıtları çarpışması
•Yer kayması
•Duman
•Deprem
•Sel veya Su baskını
Nakliyat Sigortası türleri 4'e ayrılmaktadır. Bunlar:
1- Sorumluluk Sigortaları
2-Tekne Sigortaları
3-Emtea Nakliyat Sigortaları
4-Kıymet nakliyatı Sigortaları
Sorumluluk sigortası türlerinden yararlanabilmeniz için, birlikte çalıştığınız sigorta acentesine başvurmanız ve size sunulan poliçe seçenekleri arasından tercihte bulunmanız yeterlidir. Acentenizin düzenlediği poliçeyi imzalayarak ve anlaşılan ödeme planına sadık kalarak sigortadan faydalanabilirsiniz. Sorumluluk sigortasından ödeme almanız için ise, yaptırdığınız sigorta kapsamında değerlendirilebilecek bir olumsuz durum gelişmesi ve bu durum sonucunda yasal sorumluluğunuzun doğması gerekir.

Nükleer sızıntılardan dolayı meydana gelen zararlar, yangının yanında sigortalı ürünlerin yanması sonucu meydana gelen hasarlar, alçak basınçtan kaynaklanan zararlar İş Yeri Sigortasında kapsama alanına girmemektedir.
Aradığınız cevabı bulamadıysanız
hemen iletişime geçin!

+90 212 640 4568

Bizi arayın:
WhatsApp
1